9 Mart 2011

Bu Toryum ihya eder tüm ülkeyi ama..

Savunma sanayiinde önemli buluşlara imza atan aselsan'nın genç mühendisleri,Cudi dağındaki petrol yataklarını tespit eden petrol mühendisleri ve Isparta da düşen! (düşürülen!) uçakta ki bilim insanlarımız neden öldürüldü acaba?

Türkiye`nin üzerinde oynanan oyunların hepsinin nedeni o! İşte Türkiye`nin serveti..Toryum..Siyasilerin gizli pazarlıkları,bu güç savaşları,Ülke zenginliklerinin el altından satılması ve her şeyin halktan saklanması..

Isparta`da uçağın da Toryum nedeniyle düşürüldüğü iddia ediliyor tesadüf eseri hayatını kaybeden ekipten bir kişinin o uçağa binmeyerek kurtulduğunu,ancak onunda Uludağ`da saldırıya uğraması ne kadar manidar değil mi? Ajanlarla kaynıyor ülkenin içi,ordunun yıpratılması,hukukun ele geçirilmesi hangi pis oyunlara zemin hazırlıyor acaba?

Peki bu kadar tartışılan Toryum nedir? İşte ayrıntılar;

TORYUM

Türkiye, Bor zenginliğinin ardından şimdi de ondan binlerce kat daha değerli yeni bir maden ile gündemde. Adı Toryum, dünyanın en temiz ve güvenilir enerji kaynağı... Türk toprakları dünya Toryum yataklarının yüzde 65`ine sahip...

Ekonomik krizin ağır faturasını ödemeye çalışan Türkiye, dünyanın en değerli maden yataklarının üzerinde oturuyor. En güvenli ve temiz enerji kaynağı olarak bilinen Toryum rezervleri açısından Türkiye`nin tek başına lider ülke olduğu ortaya çıktı.

REZERVİN ÇOĞU TÜRKİYE`DE

TÜBİTAK ve MTA tarafından son beş yıl içerisinde yapılan araştırmalarda, dünya Toryum rezervlerinin yüzde 65`inin Türkiye`de olduğu belirlendi. Toryum, saflaştırıldığında alüminyum, çelik görünümünde bir element. Toprakta toryum oksit halinde bulunuyor.

Dünya rezervlerinin yarıdan fazlası Türkiye`de, Batı Anadolu`da bulunuyor. Eskişehir, Sivrihisar, Beypazarı ve Kızılcaören yörelerindeki Toryum yataklarının rezerv çalışmaları ise henüz tamamlanmadı. Uzmanlar, bu konuda daha önce yapılan araştırmaların önümüzdeki yıllarda devam edebilmesi için hükümetin bütçeden kaynak ayırması gerektiğini belirtiyor.

TÜRKİYE`DE 800 BİN TON

Dünya rezervleri ne kadar? Bu stratejik maden Avustralya`da 300 bin ton, Hindistan`da 290 bin ton, Norveç`te 170 bin ton, ABD`de 160 bin ton, Kanada`da 100 bin ton, Güney Afrika`da 35 bin ton, Brezilya`da 16 bin ton. Neredeyse bütün dünyada toplam 1071 bin ton, Türkiye`de ise 800 bin ton...

DEĞERİ 120 TRİLYON DOLAR

Uzmanlar, Türkiye`deki toryum rezervlerinin değerinin 120 trilyon doları bulduğunu belirterek önümüzdeki 15 yıl içerisinde Toryum yakıtlı nükleer tesisler kurulabileceğini, teknik imkanlar geliştikçe bu yeni yakıtın hayatın her alanında kullanılabileceğini belirtiyorlar.

Sonsuza dek enerji...

Türkiye`nin toryum yataklarından elde edilecek enerjinin bütün dünyanın elektrik ihtiyacını 450 yıl, Türkiye`nin ise ebediyyen karşılayabileceğini belirten uzmanlar halen bu maddenin nükleer füze yakıtları ile uydu fırlatmada kullanılan füzelerin yakıtlarında kullanıldığını ifade ettiler.

TÜRKİYE SERVETİN ÜZERİNDE OTURUYOR

Uzmanlara göre, Türkiye büyük bir servetin üzerinde oturuyor, küçük bir bilimsel yatırımla toryumla enerji üretme alanının dünya devleri arasına girebilir. Toryum`un kesinlikle patlama tehlikesi bulunmuyor. Çernobil benzeri bir felaketin tekrarlanması mümkün değil.

Şimdi bir düşünün üzerimizde oynanan oyunları,iktidarın yer altı zenginliklerini nasıl ve kimlere peşkeş çektiğini,geleceğimizi çocuklarımızın istikbalini ve ülkemizin varlığının nasıl tehlikeye atıldığını düşünün,para güç'tür ve kimse iç'te ve dış'ta bizlerin bu güce erişmemizi istemiyor,çok sinsi planlar içerisinde,haince sırtımızdan hançerleniyoruz...

4 yorum:

  1. ahh böyle yazıyorsun gerçekleri ve umudum silikleşiyor gittikçe,ve biz ülkenin "aydınlık gelecekleri" kpss öss dgs ve ssssss.... şeklinde öldürülüyoruz,kısık ateşte ağır ağır hemde.

    YanıtlaSil
  2. İnan buna yazdıklarımız hep sizlerin geleceği daha güzel olsun diyedir,umudunuzu kayıp etmeyin sakın...

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok önemli bunlar Tufan Bey.Ülkemiz 1919 dan daha kötü...O yıllarda da ajanlar,paylaşım kavgaları doruktaydı.Düşman somut olarak görülüyordu.Şimdi kim düşman kim dost bilinmiyor.Oynanan onyunlar atmış yıldır erdire erdire,uyuta uyuta bugüne getirildi.
    Aydınlatıcı yazınız için teşekkürler.Selam ve sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Arzu hanım,maalesef yazdığınız gibi,uyuta uyuta bu günlere gelindi,bağırıyoruz ama nereye kadar göreceğiz..

    Selamlar sevgiler.

    YanıtlaSil