2 Şubat 2010

Yetkililer neredesiniz?????


Her şey mikrop yuvası olmuş,etimiz sahte,sütümüz sahte neredesiniz!!!

Gıda güvenliği ve halk sağlığı tüm ülkelerde stratejik öneme sahip konuların başında yer almaktadır.
İnsanların yaşamak için yeterli miktarda gıdayı alabilmeleri ve bu gıdaların sağlık yönünden güvenli olması insan haklarının esasını oluşturmaktadır.


Devlet, vatandaşlarına daima yeterli miktarda ve çeşitlikte gıda sağlamakla yükümlüdür.
Aynı zamanda hem tüketici sağlığının en iyi şekilde korunması, hem de tüketici güveninin yeniden sağlanması için gıda zincirinde; hijyen ile ilgili hükümlerden, hayvan ve bitki sağlığına, “çiftlikten sofraya kadar gıda güvenliği” ile ilgili doğrudan veya dolaylı konularda toplumu bilgilendirerek bu konulara ilişkin önlemleri almak ve toplumun bilinç düzeyini artıracak tedbiri yürürlüğe koymak asıl olarak devletin yükümlülüğündedir.
 
Atlar eşşekler cirit atıyor,yağımız sahte,balımız sahte neredesiniz!!!
 
Ülkemizde kontrolsüz gıda üretimi ve açıkta satılan ürünler halk sağlığı açısından tehlike arz etmektedir.
Hayvancılıkta ve bitkisel üretimde verimi artırmak amacıyla hatalı ve bilinçsiz kullanılan hayvan yemlerindeki katkılar, ilaçlar ve kimyasal gübrelerde insan sağlığını tehdit etmektedir.
Son günlerde devamlı gündeme gelen gıda terörüne yıllardır çare bulunmaması, ciddi denetim ve sürekliliğinin olmaması düşündürücü!
 
Siz ne iş yaparsınız söyleyin,ne iş, tuzumuz koktu tuzumuz neredesiniz !!!

3 yorum:

  1. Yurt dışına kaliteli ürünler gönderiliyor. Eeee orda demetin sıkı tabi, mallarda sağlığa zararlı ilaç vs. tesbit ettiklerinde ürünler geri gönderiliyor. Bizim ülkemizde ise gdo lu ürünler dahi serbest. Hatta onların piyasada kalması ve tüketilmesi için tolerans gösteriliyor.
    Ne yazık ki durum bildiğimiz gibi Tufan Bey, insan sağlığı bu kadar ucuz bu ülkede.

    Selamlar

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Tufan,memleketin suyu çıktı ekilen biçilen yenmez oldu, garibe gurabaya at eşek demeden vicdansızlar dayatıyor bu nasıl bir vicdan bu nasıl bir aymazlık insanlarımız neden bu kadar hiçe sayılıyor nereye dokunsak ahlar vuruyor yüreklerimize bu nedir nereye bu gidişat kötümü olmak lazım...işimiz Allaha kaldı vesselam.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bir sefere mahsus ekimlik tohumların bu ilke topraklarına ekildiği günden bu tarafa pislik aldı başını yürüdü ve şonuç ortada .

    YanıtlaSil