24 Şubat 2010

Bizden değilsen,ya terörist yada darbecisin.



“10 aydır neden tutukluyum? Bu soruya mantıklı bir cevap bulmak için aklımın sınırlarını zorluyorum”

7 yıldır Vatan’da gazetecilik yapan Aylin duruoğlu, duruşmada hakimlere şöyle seslendi: “Siz meslek hayatınızda hiç benim gibi bir terörist gördünüz mü?”

Aylin Duruoğlu’nun evinde işyerinde yapılan aramalarda hiçbir delil bulunmamasına rağmen iddianamede hakkında 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Adını dahi bilmediği bir örgütün üyesi olduğu iddiasıyla hakkında 15 yıl hapis cezası istenen ve 10 aydır tutuklu bulunan  Aylin Duruoğlu ilk kez hakim karşısına çıktı.

"Polisler , Aylin Hanım siz bırakılırsınız. Bazen kurunun yanında yaş da yanar."

"Bu yaş 10 aydır cayır cayır yanıyor”

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, 10 ay sonra ilk kez hakim karşısına çıkan Aylin Duruoğlu'nun tahliyesini talep etti. Mahkeme tahliye talebini değerlendirmek için 1 saatlik ara veren mahkeme heyeti Aylin Duruoğlu'nun tahliyesi yönünde karar verdi.

Düşünebiliyormusunuz
üç yıla yakındır,gazeteciler,askerler,profesörler,hocalar,ilim adamları,bilim adamları ve düşünen insanlar haklarında hiç bir delil olmadan,sadece bir iddia var diyerek  içeri tıkılıyorlar ve hala neden tutuklu olduklarını bile bilmiyorlar.

Ve bu ülkeyi adının içinde adalet olan bir parti yönetiyor,Şimdi soruyorum,bu ülkede adalet olsa idi, sizler yani Cumhurbaşkanı,başbakan, adalet bakanı ve diğerleri o koltuklarda oturabilirmiydiniz.

Haklarında her türlü yüz kızartıcı suçtan boylarınca dosya olan insanlar makamları işgal ediyor,ve hiç bir şekilde suçu ispat edilemeyen insanlar içeride yatıyor ve bu ülkeyi yöneten insanlar haktan ve adaletten bahsediyor, utanmadan sıkılmadan .

Kurunun yanında yaş da yanarmış,geç efendi geç,geç bunları,belki bu gün sizi yakmaya Adaletin gücü yetmeyebilir,ama unutmayın hani sizler çok bahsedersiniz ya cehennem ateşinden,işte o ateşi sakın unutmayın  sakın...

6 yorum:

  1. öyle bir duruma geldikki aynen yukarıda yazılı oduğu gibi ya seveceksin yada terk edeceksin
    bizlerinde kimliğinde terk gibi bir olgu olmadığı için mecburen olanlara katlanmak zorunda kalınıyor.bu işin bir sonu olmalı umarım bu son yakın olur

    YanıtlaSil
  2. içinde adalet olduğunu söylediğin yerde, takılı olduğu duy'dan ceryan almaya mahkum olanlar var sevgili tufan.. Akım kesildiği an sadece bir ampul olan..

    YanıtlaSil
  3. Evet hocam,sadece boş bir ampul
    Çok haklısınız.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Katlanmak bir yere kadar sevgili ali ekber
    Ben bu ülkede halkın sokağa çıktığı günleri de gördüm ve diyorum'ki onları kim koruyacak o zaman,kime sığınacaklar.

    Selamlar.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Tufan adaleti temsil eden gözü bağlı heykelin göz bağını çözdüler ya,,,daha çokları yanar kurunun yanısıra...söylenmeli bir şeyler yapılmalı da ne??? nereye baş vuracağız her şeyin çivis çıktı yandı ki ne yandı,sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Birileride onların elleri bağlar arkadaşım hiç merak etme,kimsenin ettiği yanına kalmaz.

    Bu hesabı ödeyecekler,hemde son kuruşuna kadar.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil