26 Aralık 2009

Ruhumuz'mu kirlenen,yoksa dünya'mı toptan kirli.



Eli yüzü kan revan içinde kadının,çaresizlik ve korkudan tir tir titriyor, sığınacağı tek yer var o saat'te,devletin polisi,yani karakol.
Polisin ne yapması gerekir,yasaları ve kanunları uygulamak,ama bazı polislerimiz ne yapıyor,kanunları uygulamak yerine kendi ahlaki değerlerini kanun sayıyor ve kadının yeri kocasının yanı diyerek çaresiz kadını kocasına teslim ediyor.

Bandırmada bir gazeteci yazdığı yazılardan dolayı saldırıya uğruyor ve bacağından kurşunlanıyor,polis gelmiş başına seni kim vurdu diyor onca akan kana bakmadan,kasığından vurulan insan kan durdurulmaz ise ölür bunu azıcık sokak kültürü olan bir insan bilir,oysa polis okullarında verilen onca ilk yardım derslerine rağmen dakikalarca adama müdahale edilmiyorsa asıl suçlu kim acaba?

Polis akademisinde bir şeyler oluyor,alt sınıf öğrencilerine şiddetli bir baskı uygulanıyor ve bu baskı mezun olduktan sonra bile devam ediyor,guruplar savaşı adeta,kendi hegemonyasına girmeyenlere olmadık zorluklar çıkarılıyor ve bir vekilin dile getirdiği gibi adeta polis içinde çeteleşmeler meydana geliyor,bu benim bahsettiğim alt tarafta olanlar,ya yukarıda neler var aklıma bile getirmek istemiyorum,düşünsenize sizin tutukladığınız ve mahkum ettirdiğiniz  bir suçlu gün geliyor kirli ilişkiler neticesinde sizin aleyhinize uydurma  ve düzmece bir ifade ile sizi içeri attırabiliyor,hadi bakalım aklayın kendinizi bu kirli dünyada.

6 yorum:

  1. Sevgili dostum,
    Bilindik, çok söylenen bir atasözüyle yorum yazacağım. O söz dışında da birşey yazmayacağım.

    Deveye sormuşlar "Neren eğri?" diye... "Nerem doğru ki?" demiş...

    YanıtlaSil
  2. Şu dünya denen yer de kadar çok kir var ki, hangini nasıl temizlemeli?

    Gerçekleri yine gözler önüne sermişsiniz elleriniz dert görmesin Tufan bey...

    Yaklaşan yeni yılın size ve tüm dünyaya huzur ve umut ile gelmesini diliyorum.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Dostum,

    Yeni yılın sana huzur, mutluluk, sağlık getirmesini dilerim..

    Saygı ve selamlarımla...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili dost Tufan, bilirsin insanlar ve hayvanlar çoğalır.."üreme" tabiri haşereler için geçerlidir. Ya da kültürü yapılan mikroplar bakteriler vesaireler için..
    Eee halkina "üreyin.." diyen bir zihniyetin, önce (mahalle polisi) adı altında kurmayı planladığı bir mini toplanmayı, göze mi alamadılar, gözlerine mi az geldi bilinmez.. Ben esas, polordu kurulursa diye vehmetmekteyim.. Vah ki ne vah o zaman..
    Bundan yıllar önce blogcuda yazdığım "bir baba polis" başlıklı yazım polis okullarından okunma rekoru kırmış ve gözleri yaşa boğmuştu.. Yani duygudan yoksun değil bizim polisimiz.. sadece duygusuzlar tarafından yöneltilmekte!..
    Sevgilerimle, güzel geçmesini dilediğim bir 365 gün yaşayın diyorum..

    YanıtlaSil
  5. Sevgili hocam,teşekkür ediyorum açıklamalarınız için,malesef çok kötü senaryolar ile poliscilik oynama niyetleri var.
    Büyük bir çoğunluğu vatan sevgisiyle dolu polisimizin içerisine son yıllarda serpiştirilen uzaktan kumadalı nifak tohumları var.
    Evet bu ülkede polis devleti kurma çabasında olan zihniyet var ve bunu artık pervasızca sergilemekteler.
    Ama bu millet'te onlara çavuşesku ailesini her zaman hatırlatacak.
    Mutlu seneler dilerim

    Saygılar sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba arkadaşım,ne yazık ki kirlendi dünya, kirli ellerde oyuncak oldu. Sana yeni yilda sağlıklı huzurlu günler diliyorum seviler.

    YanıtlaSil