16 Aralık 2011

Böyle başa, böyle ayak...




Kimdir bu Kemal Öztürk bir bakalım.


Bir adam düşünün, ahlaksız, medeniyetten uzak, yalaka, yılışık ve aynı zamanda utanmazın önde gideni, küfür etmekten başka bir meziyeti olmayan tarikat artığı bir dangalak. Böylesi cevherlere sahip olan bir adamı kim kendine yakın hisseder? tabi ki aynı vasıfları haiz olanlar..

Göreve başladığı günden bu yana başında olduğu kurumda terör estiren bu adam, çalışanlar üzerinde tehdit, taciz, baskı ve alaycı tutumu ile kendini atayanları hiç utandırmadı.
 
Anadolu ajansının yeni genel müdürü, nasıl bir mayadan türemiş bakalım.

Yazdığı kitapta aynen şöyle söylüyordu; “Devlet kimdir? Helvadan yapılmış bir puttur. En sonunda beni bir numaralı terörist yapacak bu pez…nkler, bütün laikleri bir şiş’e geçireceğim, ondan sonra anlayacaklar laikliğin faziletlerini. Elin o…pusu bile kalkıp ‘Ben laikim, namusumla çalışıyorum, kimse karışamaz’ demeye başladı. Ula ben böyle laikliğin.. Bak bizim sahte müslümanlar nasıl bölücülük yapıyorlar, ben bu yüzden bu adamları sallandıralım diyorum, ayrıcalık yapanın dinde de katli vaciptir çünkü. ama dinleyen yok!”

Hükümeti adına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhuriyetimizin güzide bir kurumuna layık gördüğü Genel Müdür bu işte.

Eşi bulunmaz, eşini bulsak “çifte koşacağımız” cinsten biri diyeceğim ama öküze haksızlık etmiş olurum, bu tiplerin geçmişini incelediğinizde ve kimlerle yol arkadaşlığı ettiğini görünce eminim sizlerde şaşırmayacaksınız.

‎1969 yılında Ağrı’da doğdu, ( Anası,babası hakkında bir bilgi bulamadım)  1990 yılında Humeyni yanlısı “Girişim” ve “Selam”  dergilerinde yazmaya başladı.  Daha sonra   “Meydan”,  “İmza” ,  “Nehir”,  “Yeni Zemin”,  “Sözleşme”  gibi dergilerde, “Mir Mahmut Rıza”  takma ismi ile yazılar yazdı. 1994 yılında “Nükte” Yayınlarından çıkan, “Bir Garip Oğlanın Hikayesi” adlı bir kitap çıkardı. Bu kitap mahkeme kararıyla toplatıldı ve Kemal Öztürk,  bir yıl hapse mahkum oldu. 1995 yılında Yeni Şafak Gazetesinde muhabirliğe başladı. Buradan Kanal 7 ye transfer oldu. Burada yayınlanan “İlk Meclis” adlı belgeseli, RTÜK tarafından “Lâiklik Karşıtı” olduğu gerekçesiyle yasaklandı.
Öztürk, 9. Cumhurbaşkanı Demirel’e hakaretten de bir Yıl hapse mahkum oldu. 2003 yılında zamanın TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın “İletişim Danışmanı” oldu. 2005 yılında Başdanışman oldu. 2011 yılı Şubat ayına kadar Başbakan Erdoğan’ın Basın Danışmanlığı yaptı.


Yeni Zemin Dergisi’nin Türk siyasetine kazandırdığı tek yetenek Kemal Öztürk değildi. Bugün AKP Adıyaman Milletvekili olan Mehmet Metiner, yine bugün AKP Ankara Milletvekili olan ve Cumhuriyet için “zorba” nitelemesi yapan Yalçın Akdoğan da buradan yetişip Başbakan  Tayyip  Erdoğan,a   “danışmanlık”  yapmış isimler oldu.

Öztürk’ün birlikte görev yaptığı Yeni Zemin kökenli diğer tanınmış isimlerden birkaçı şöyle:
“Kürt Açılımı”nın daha “açılamadığı” günlerde yaptığı “Öcalan kullanılmalı” çıkışıyla dikkat çeken ve “ulus devlet yerine çok uluslu yapı”yı savunan AKP eski Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, BDP’li Altan Tan, Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Zaman yazarı Ali Bulaç, Kürt-İslam sentezcisi Zehra Vakfı’nın yöneticilerinden Osman Tunç…

Başbakan böyle bir adamı  kendisine Basın Müşaviri yaparsa, yardımcısı olan Derviş Mehmet'in torunu Arınç'ta alır onu Anadolu ajansının başına oturtur, iki kere hapse mahkum olmuş, Devlete  küfür etmiş kimin umrun da, bu Hükümet değil mi kendisine has...tirin diyen Diyarbakır belediye başkanına eyvallah diyen, deveye diken misali bazıları böyle seviyor demek ki.

Şimdi düşünün bakalım böyle bir adamın başında bulunduğu Anadolu Ajansı'nın bu Millete sunduğu haberleri, sizce Türkiye bu derin uykudan uyanır mı dersiniz?..

Tufan Genç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder