23 Ekim 2010

Uyuyoruz,uyutuluyoruz...


Okumuyoruz,öğrenmeye niyetimiz yok,bizim tek gerçeğimiz ekranda gördüklerimiz,ekranda gördüklerimiz haricinde hiç bir şey bilmeyen koca bir nesil yaşıyor dışarıda,halkın büyük bir çoğunluğu özellikle politik alanda yaşanan gerçekleri öğrenme yetisine sahip değiller,anlamamız gereken şey üzerimizde hakimiyet kurmak isteyen bazı adamların gerçekleri saptırarak toplumu yönlendirmesi,bu yolla hedeflerine ulaşmaya çalışıyorlar,bu ülkede çok gizli pazarlıklar yapılıyor ve sanal rakamlar havada uçuşuyor,bazı insanların şahsi planları ve hesapları bir ülkeyi felaketlere sürükleyebilir.


Unutmayalım tahtın arkasında kraldan daha kuvvetli güçler her zaman vardır,gerçek şudur ki büyük finansal güçler her zaman hükümetleri yönetir,yani sizin kahramanınız olan liderler aciz ve zengin bir kukladan başka bir şey değildir aslında.


Kendi kendinize,neden tüm ülke baştan başa bir medya ağı ile donatılmış diye sorabilirsiniz gerçekleri toplumdan büyük bir kurnazlıkla saklayarak düşünmemizi istedikleri şeyleri kurnazca empoze ediyorlar,ülkede yaşanan gerçekler yerine aptalca televizyon programlarına mahkum ediliyoruz,Kendini aydın diye nitelendiren ne kadar satılık adam varsa gece gündüz ihanetlerini kusuyor ekranlardan,bu ihanet ve cehalet sürmeli ki toplum parçalanabilsin çünkü asıl perde arkasındaki patronlar böyle emrediyor.


Bizler her yaştan,her cinsten insanlar sabahtan akşama kadar ekran başında oturuyoruz,buna ekonomik olarak da zorlanıyoruz, ekranın arkasındaki adamların istediği en son şey bilinçlenmiş ve düşünme yetisine sahip insanlardır,bu yüzden düzmece bir yaşam ve yalanlarla süslenmiş programlar medya yoluyla bize pompalanıyor,ilgimizi dağıtarak bizi her şeyden habersiz bırakmak istiyorlar ve gerçek den bunu çok iyi yapıyorlar.


Eğitilmemizi istemiyorlar,çok fazla düşünmemizi istemiyorlar,öyle bir hale geliyoruz ki televizyon ne derse onu yapıyor ona inanıyoruz,onun gösterdiği gibi giyiniyor onun söylediklerini yiyoruz,çocuklarımızı onun dediği gibi yetiştiriyor ve onun istediği gibi düşünüyoruz, ama herkes bilmelidir ki televizyonlar gerçek değildir, gerçek olan sadece bizleriz,birey dediğimiz düşünür tartışır ve itiraz eder,biz ne yapıyoruz çekilmişiz kabımıza kaderimize razı bir şekilde bakıyoruz,sadece bakıyoruz...

4 yorum:

  1. TV en iyi beyin yıkama aracı. Ben uzun uzun proğramların saçmalığından, dizilerin kültürümüzü elimizden almasından falan bahsetmeyeceğim ama bu aşikar zaten. Uyumayan anlar.
    Ben bu ülkede RTÜK ve TDK nun ne işe yaradığını anlamış değilim.
    Esas uyuyanda onlar sanırım. Yahut uyusunlar ve uyutsunlar diye o makama getirilmişler.

    YanıtlaSil
  2. bizde geçen babamla konuşuyorduk ,amaan dedim ahir zamandayız deccali dev bir adam sanıyoruz.deccalle yatıp deccalle kalkıyoruz dedim;biraz tuaf baktı yüzüme,bende izah ettim.televizyon dedim ; işte modern deccalimiz.
    "tek gözlü" dediler deccal için
    "fitne -fesat aracı" dediler
    "sesini herkes duyucak" dediler
    "doğuda nara atsa batıdan duyucaklar" dediler
    çoğu bir bir uymakta.
    Ayrıca %98i yahudilerin elinde
    yani bilmiyorum "anlayana sivrisinek saz,anlamayana davul zurna az" ,gene güzel bir yazı ...

    YanıtlaSil
  3. Bir kürsüde düşündüm seni sevgili Tufan..Siyasilerin çıktığı yalanların uçuştuğu adi bir kürsü değil elbette.. Bir üniversite de yeni yetişmekte olan genç toplulukların doldurduğu bir salonda anlattığını düşündüm bu , bundan önceki ve bundan sonraki yazılarında anlattıklarını..
    Ders alınacak yazılar yazıyorsun ellerin dert görmesin.. Seni okuyan bile ne kadar az.. düşünsene.. halbuki burada bir belden aşağı fıkra anlatsan tıklayan 1000 i geçer!!
    Demem o ki, sen yine de fazla yıpratma kendini.. kıyamam!

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler ediyorum sevgili hocam güzel sözleriniden mutluluk duydum inanın,evet haklısınız pek fazla okunmuyor malesef burada veya sessizce okunuyor ama hak vermiyor değilim insanlara,korkuyorlar,yorum yazmaktan çekiniyorlar eleştiren yazılara.
    Fakat bir de şu gerçek var,bu yazılar buradan kopyalanıp bir çok form sitesinde yayınlanıyor bunu görüyorum.
    Sevgili hocam ben inandığım doğruları yazmaya devam edeceğim,almak isteyene sayfalarımız açık buyursunlar...
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil