18 Ekim 2010

"Muaviye'nin kopyaları...



Hayırlı uğurlu olsun!!! Bizim listemiz yok diyen iktidarın "Listesi" tulum çıkardı hakimler savcılar yüksek kurulunda...

Şimdi size Tarihten bir kıssadan hisse:

Bir Arap, Hz. Ali’nin şehri Kufe’den erkek devesi ile Şam’a gelmiş. Şam’da dolaşırken biri yanaşıp deveyi sahiplenmiş: “Ver o dişi deveyi bana!”
Kufe’li Arap, “Bu deve benimdir, üstelik erkektir” diye kendini savunmaya çalışsa da anlaşamamışlar ve konu Muaviye’ye dek yansımış. Muaviye, tarafları dinleyip kararını açıklamış; “Bu dişi deve Şamlınındır!” Sonra halka dönerek: “Ey cemaat, bu dişi deve kimindir?” diye sormuş. Tüm halk bir ağızdan “Şamlınındır!” cevabını verince, Muaviye Arapa dönüp demiş ki: ”Dinle Kufeli! Biliyorum bu deve senindir ve erkektir. Dönünce Ali’ye de ki: “Muaviye’nin dişi deveyi erkekten ayıramayan , o ne derse evet diyen 10 bin adamı var! Ayağını denk al!”



Allah bizi böyle bir çoğunluğun iradesinden korusun,bu gün yaşadığımız ülke gerçeğini bundan daha güzel ne anlatabilirdi acaba,bunların adaletinden hak bekleyenlerin kulağına küpe olmalıdır.

Savaş iktidar savaşıdır,güç savaşı,Adalet islamiyet falan bahanedir Muaviye'nin günümüzde ki kopyaları derslerini iyi çalışmış bu çok belli,ama kimse şunu aklından çıkartmamalı,bu gün bizim anamızı öpen kadı'nın yolu da bir gün çöle düşecektir elbet...

7 yorum:

  1. Herkes hakedildiği şekilde yönetilir dostum, doğrusu artık hiçbir şey üzmüyor ve şaşırtmıyor beni. Sadece kendi sevgimden ve saygımdan eminim vatanıma.

    YanıtlaSil
  2. Örnek cuk oturmuş bugünkü durumumuza. Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. İzniniz olursa, linkinizi de vererek, örneği blogumdan duyurmak istiyorum. Haber bekliyorum...

    YanıtlaSil
  4. Mutlu olurum Aysema hanım,dilediğinizce kullanın.

    YanıtlaSil
  5. İşte böyle masumane bekleyişlerdir onları daha da güçlendiren Tufan.. Yani çöle düşeceklerini beklemek... eden bulur diye beklemek...
    Ana avrat girişince ve güç gösterince anlar bunlar ne denmek istendiğini.. bunların lisanı bu.. şimdi sen bana fransızca ilanı aşk etsen anlamam.. Bunun gibi bir şey!!! :)))

    YanıtlaSil
  6. 18 Mart'ın, 18 Mart'ımız, en değerli övünç kaynağı günlerimizden biri,
    http://lynchetbeni.blogspot.com/2011/03/arz-ederim.html
    ve
    http://lynchetbeni.blogspot.com/2011/03/sin-kaf.html

    adresli yazılarımı sana ithaf ettim gazim. elimden keşke daha fazlası gelse. keşke, dualarım kabul olsa her seher vakti ettiğim...
    bize hakkını helal et, yeter.
    önünde hürmetle eğiliyorum...

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ediyorum sevgili Melek,hepimizin duaları elbet duyulacaktır,yüzbinlerce Şehit kanıyla sulanan bu memleket bizim,ve asla satılmışlara yem etmiyeceğiz bu toprakları..
    Selamlar sevgiler.

    YanıtlaSil