27 Ekim 2010

Bedeli ödeyenler...


Erdoğan “bizim önceliğimiz bedelli”

Elbette sizin önceliğiniz bedelli.

Bedelli de, bu bedeli bizler canımızla öder iken sizin çocuklarınıza ne demeli!!!

Bülent Arınç’ın oğlu Ahmet Mücahit. Ahmet Mücahit, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde çalışıyor ve askerliğini hâlâ yapmadı. Babası Bülent Arınç, bedelli askerlik savunucularının mecliste başını çekiyor.


Abdullah Gül’ün oğlu Münir Gül. 27 yaşında ve hala askerliğini yapmadı.


Eski Orman Bakanı Osman Pepe’nin 30 ve 27 yaşlarındaki iki oğlu iş yaşamında büyük paralara hükmediyorlar. Bu iki genç iş adamı da askerliğini yapmadı.


AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in iki oğlu da askerliğini yapmadı. Onlar da bedelli askerlikte çıkacak müjdeli kararı bekliyorlar daha binlerce AKP li vekil ve bürokrat gibi.

Evet bedelli bu işler,çok bedelli,birileri canıyla öder bu bedeli "vatan sağ olsun der"

Birileri parasıyla öder bu bedeli " Babam sağ olsun der" bütün mesele bu kadar basit...

7 yorum:

  1. Adsız27/10/10

    merhaba tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allahtan rahmet ve acil şifalar dileyerek başlamak isterim
    bende bedelli askerlik isteyen bir Türk vatandasiyim ama milletvekili bir babam yok,aksine 3 aileye bakmak baslarında durmak zorunda olan tek erkeğim yasımda 37 ve hala askere gidecek bir tarih belirleyemiyorum babamda abimde askerlik yaptı askerlik anıları da herkesin yaşadıklarından ibaret anlatmaya gerek yok,elbetteki bir tek askerimizin bile burnu kanasın istemem ama güneydoğuda terörle mücadele eden gencecik ve tecrübesi askerlerimiz Yada askere gittiğimizde bizler bir sanat olan bu mesleğe sadece şehit yada gazı sayısını yükselterek faydamız dokunabilir kanaatindeyim halbuki profosyonel olan birliklerle bu mucadele verilseydi bastan beri belki şimdi sizlerde bu kadar acılı olmayacaktiniz ama tüm şehit ve gazi aileleri bizlere vatan haini gözüyle bakmayı bırakınız lütfen çünkü bizler vicdani red çi değil sadece bedelli askerlik isteyen ve askeri kütüğe yazılıp yarın çıkabilecek bir savaşta cepheye gitmeye gönüllü olan kisileriz zaten bir kadindogum uzmanı olan benim askerde ne gibi bir fayda getireceğimi konuşmak bile yersiz acılarınızı paylaşıyor fakat bizimden vatanımıza faydalarımızın hiçe sayilmamasini temenni ediyoruz

    YanıtlaSil
  2. Elbette bedellinin çıkmasını babamızın hayrına istemiyorlar. Elbet kendilerine menfaat sağlayacak bir çıkarları var. Elbet çok değerli beylerin çok ama çok değerli kuzuları bir an önce askerliğini yapmalı. Hatta bu bedelli konusunda öyle çok acele edilmeli ki seçimlerden önce, ne olur ne olmaz diye bstırdıkça bastırmalı...
    Nemelazım hükümet değişirse bu bedelli işide çocuklarının askerlik işide yatar.

    Adsız beyefendi sizin askerlik yeriniz belli. Askeri hastaneler ne güne duruyor. Doktorlarımız askerlik görevini askeri hastanelerde yapıyorlar.

    TUS u yeni kazanmış olamazsınız dimi?

    YanıtlaSil
  3. Sevgili arkadaşım,bu yazımı açık yüreklilikle yorumladığınız için teşkkür ederim.
    Öncelikle şunu bilmenizi isterim,ben bazı mesleki gurupların askerlik bile yapmasına karşı birisiyim,bu konudada değişik bloglarımda yazılar yazdım,yukarıdaki yazımı dikkatli okuduğunuzdan eminim,bu yazı kişisel bir eleştiri değil tamamen bir siyasal eleştiridir.
    Elbette kişilerin özel ve meslekleri ile ilgili durumlarına saygılıyız,ayrıca Şehit ve Gazi ailelerinin önüne gelene vatan haini sıfatını yakıştırdığını sanmıyorum,onlar bu ülkedeki gerçek vatan hainlerini çok iyi tanıyorlar bundan emin olun.
    Benim tepkim kişiliksiz siyaset yapanlaradır,iktidarın nimetlerini kendine yontanlaradır,daha rüştünü bile ispat etmemiş çocuklarına milyon dolarlık şirketler kuranlaradır,inanın bunların sayısı binlercedir,sizler ananızı babanızı geçindirmeyi düşünürken onlar akan musluk kesintiye uğramasın diye düşünenlerdir.
    Bu yüzden onların çocuklarının bu bedelliden faydalanması benim zoruma gidiyor sevgili arkadaşım,bütün mesele budur.
    Size mesleğinizde ve yaşamınızda başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
  4. yaaa ne yani bnm nişanlımın ne günahı var silopi de:@ newbaharın ağzına sağlık,askeri hastaneler ne güne duruyor,hee bedelli çıksın da ne zmn biliyor musunuz bu ülkede terör biter ve kürt vatandaşlarımız bir olduğumuzu bu vatan için hepimizin lazım olduğunu anlar,yahudi oyuncağı olmaktan vazgeçtiklerinde belki bedelli çıkabilir,3 aile bakıyorsunuz anlarım ama askerdeki parasını ailesine yollayan babası ölmüş anasına bacısına bakıcak kimsesi olmayan askerlerimiz naapsın,her 2 tarafta haklı olabilir ama söz vatansa herkes eşit olmak zorundadır,çok demogojik gördüm adsız arkadaşımın yorumunu,sadece sevdiğim insan silopide diye değil daha öncede çok karşıydım.birileri şehit düşsün gazi olsun birileride bedelli yapsın olcak iş değil burası Türkiye,hiç ucuza kazanılmadı bu vatan ve hala üstünde zilyon tane hesap dönerken bedelli çok talihsiz bir taleptir.her 2 tarafında haklı olması bedelliyi yumuşatmıyor malesef.ayrıca bi pansuman bi dikiş atabilirsiniz di mi sayın adsız!

    YanıtlaSil
  5. Şimdi öncelikle bir konuyu açıklığa kavuşturmak lazım,bazı meslek gurupları vardır ki yaptıkları görev bu ülkeye askerlikten daha verimli ve daha faydalı olan,onları temel eğitimden sonra kendi asli görevlerinde çalıştırarak daha çok verim alınabilir.(bu benim düşümcem tabiki)
    Bu konunun bedelli askerlikle zaten bir alakası yok ve ayrıca bedelli başından sonuna dek eşitsizlik vede haksızlıktır.
    Ayrıca ben bu hükümetin çıkaracağı bedellinin vatandaşı düşünerek hazırlandığına asla inanmıyorum,muhakkak son dakikalarda içine bir pislik karışacağından eminim ve bu kokuları alıyorum.
    Newbahar ve arsızkedi'nin yazdıklarıda bu ülkenin birebir gerçeğidir,asker maaşını annesine gönderen şehidimizin hikayesi hala hafızalarımızda canlı canlı duruyor.
    Adsız arkadaşa gelince,o kendi düşüncelerini yazmış samimice,beğenelim veya beğenmeyelim problem kendisinindir.

    YanıtlaSil
  6. ....Evet bedelli bu işler,çok bedelli,birileri canıyla öder bu bedeli "vatan sağolsun der"

    Birileri parasıyla öder bu bedeli " Babam sağolsun der" bütün mesele bu kadar basit...

    Üstüne laf edemem, basit kaçar...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık demek bir şey ifade etmiyor.. Aklın dert görmesin demek de yetersiz bir yerde.. Ama okuyan herkese insan gibi olabilmek için nasıl olunması gerektiğini öyle güzel dile getiriyorsun ki, hayranlığımın dozu gün be gün yükseliyor..
    Ben de arka fonda beddualarımı dile getiriyorum!! :))

    YanıtlaSil