12 Aralık 2009

KADERMİ BU...

Hiçmi yüzümüz gülmez bizim,hiçmi mutlu yaşama hakkımız yok adı cennet olan bu canım ülkede,kendi elleriyle güneşi örtermi insan,ölümle bir nefes kadar yakın yaşamak göbek adı olarakmı yazıldı bizlere.

Altıyüz lira,altıyüzlira için yerin yedi kat altını kim layık görebilir bizlere,bir yutumluk kanser hapının ikiyüz lira olduğu bu ülkede kendi ayaklarıyla mezarına girermi insan,kömür karası,kömür karası değil aslında yüzlerine bulaşan,çaresizliğin umutsuzluğun vede mutsuzluğun yüreklerdeki yangını bu.

Kadermi bu,kadermi bizlere layık gördükleri hayatı yaşamak ,hangi acıya yanacağımızı şaşırdık kaldık ölümleri kanıksadık adeta,insan hayatının bu kadar hafife alındığı hangi dönemi gördü bu gözlerimiz.

Hükümetler bu ülkenin sahibi değildir,onlar kendi bilgileri, becerileri ve ideolijileri kadar bu ülkeyi yönetirler,asıl söz sahibi halktır ve halk yanlışı gördüğü her yerde yumruğunu masaya vurmalıdır.

Asıl içinin karası yüzüne vurmuşları görelim artık,bizleri yoksulluğa mahkum edip kendilerine mecbur bırakanları farkedelim artık,yüreğinde vatan sevgisi,insan sevgisi olmayan adamları körü körüne alkışlamak bizim milletimize yakışmıyor.

2 yorum:

  1. Haklısın dostum... Haklısın da...

    Selamlar sana...

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız, isyan ediyoruz artık... Ama isyanımız kadere değil..

    Sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil